Kosas och Lip Fuel Hyaluronic Lip Balm

Godmorgon måndag!

Idag handlar det lite om läppbalsamet Lip Fuel Hyaluronic Lip Balm och om amerikanska  Kosas Cosmetics. Jag köpte läppbalsamet på Sephora för att jag alltid behöver ett färgat läppbalsam och för att jag länge har varit nyfiken på Kosas.

Lip Fuel i sin förpackning.

Kosas, eller Kosås som det stod på produkterna från början, är ett amerikansk märke. Det startades i Los Angeles av Sheena Yaitanes så sent som 2015, så det är ganska nytt. Först gjorde Kosas bara läppstift, men nu har sortimentet utökats med en hyllad ansiktsolja, Tinted Face Oil, läppglans, rouge och senast en kollektion med flytande ögonskuggor. Ja, och så finns det läppbalsam under märket Kosasport.


Sheena Yaitanes säger i en intervju att Kosas vänder sig till alla målgrupper, men kanske lite extra till dem som säger att de inte använder makeup. Kikar man runt på deras hemsida, blir det tydligt att detta är produkter för den som gillar renhet och fukt. Jag ser klara likheter med Glossier och Milk Makeup - enkla förpackningar och framhävande av "naturlig skönhet". I videon ovan talar Yaitanes lite om hur hon vänder sig emot alltför mycket makeup, som contouring och lipliner t ex.

Lip Fuel Hyaluronic Lip Balm från Kosasport.

Det är lite kul att hon säger att hon inte gillar lipliner, för min första tanke när jag testade mitt nya Kosasport Lip Fuel Hyaluronic Lip Balm var att det verkligen gjorde att mina läppar såg fylligare ut eftersom det flyter ut lite. Det ser dock bra ut, eftersom färgen är ganska mild. Läppbalsamet är väldigt fuktigt, lite mentoldoftande och med en fin, lite glossig yta. Det finns i flera olika färger, jag valde den mörkaste, Pulse. Som sagt är färgerna svaga, så väljer man en ljusare nyans tror jag knappt att det syns på läpparna. Då kan man lika gärna köpa det ofärgade, för det finns ett sådant också.

Jag valde färgen Pulse.

Lip Fuel Hyaluronic Lip Balm känns smidigt på läpparna, vare sig klibbigt eller klistrigt. Det är dock inte särskilt återfuktande och det försvinner när man äter eller dricker. Trots detta är jag nöjd med mitt läppbalsam, har jag det ovanpå La Mer The Lip Balm är mina läppar återfuktade hela dagen och jag får fylliga och lite glossiga läppar.

Ha en fin dag!


Kommentarer

Populära inlägg