Tips inför picknick i solen

Nästa vecka är det Valborgsmässoafton eller Siste april, vilket för många innebär picknick i en solig park hela dagen. Just nu verkar det i alla fall bli strålande sol på tisdag. Här kommer en lista med skönhetstips inför en fest utomhus:

1. Solskydd, så klart. Inte bara i ansiktet, utan glöm inte kropp, huvud, öron, axlar och nacke om du ska sitta ute på en filt hela dagen. Ta gärna med en SPF i sprayform också.

Jag brukar smörja in mig med kräm hemma på morgonen och sedan ha med en SPF i sprayform.

2. En frisyr som klarar blåst. I Skåne blåser det nästan garanterat, så det är ingen idé att ha utsläppt hår med fina lockar. Satsa på en välsprayad uppsättning eller huvudbonad i stil med tajt turban.

Nästa picknick kommer jag att sätta upp håret med min sidenscrunchie från Amelie Soie.

3. En makeup som sitter hela dagen. Jag brukar ha en primer som jag pudrar på, innan jag lägger på CC-kräm. Har man en oljig hud kan man lägga på flera lager av primer varvat med löspuder - framförallt i T-zonen - innan foundation. Använd en bra setting spray, t ex Urban Decays All Nighter, så sitter makeupen tills man tar bort den.

En hållbar makeup går man med primer (här i sprayform från MAC) och settingspray - t ex från Algenist eller Urban Decay.

4. Färger som klarar stark sol. I solljus syns färger och pigment på ett annat sätt än hemma i badrummet. Jag brukar försöka tänka less is more när jag ska vara utomhus och undvika ögonskuggor med glitter- eller skimmerpartiklar som kan falla ner i ansiktet och ligga där och glittra. Av samma skäl föredrar jag ett färgat läppbalsam med SPF istället för en mer pigmenterad läpprodukt som fastnar i mungiporna. Däremot har jag gärna starka färger, t ex neonorange, på naglarna.

Neonlack från Zoya och Face Stockholm.

5. Wipes att tvätta händer med. Det finns aldrig rinnande vatten på utefester och man kommer vilja tvätta händerna flera gånger under dagen.

6. Solglasögon. Jag tycker alltid det ser coolt ut med solglasögon, och de skyddar ju dessutom ögonen.

Själv hoppas jag få användning för några av tipsen redan i helgen, för åtminstone imorgon verkar det bli en strålande dag. Ha en fin kväll!

Kommentarer

Populära inlägg