Brittiska nätbutiker jag gillar

Jag skrev härom veckan om några svenska nätbutiker jag gillar, men jag handlar förstås också en hel del från utlandet. Framförallt blir det brittiska nätbutiker jag vänder mig till, eftersom de ofta har märken som inte finns i svenska butiker. Många amerikanska märken, som Glossier, väljer att ha en lagerlokal i Storbritannien, så frakten blir varken särskilt dyr eller långdragen.


Emma Hardie, Charlotte Tilbury, Eve Lom, Margaret Dabbs, Oskia, Diptyque, This Works, Odacité, Summer Fridays, Kevyn Aucoin och Algenist är några av de märken jag köper på brittiska nätbutiker.

Min favoritbutik är Space NK. Här köper jag framförallt doftljus från Diptyque, cleansing balm från Emma Hardie och smink från Hourglass. Två gånger om året har de en fantastisk GWP-bag om man handlar för över en viss (ganska tilltagen) summa. Jag brukar försöka spara mina inköp tills dess. Space NK har ett bra bonusprogram, där man kan växla sina poäng till värdecheckar. Handlar man för över 70 pund är frakten fri, annars kostar den 5 pund och går snabbt. Man får välja tre bra prover per order och det är ofta generösa GWP. Snart släpps deras adventskalender, som kostar en hel del. Kanske är det dumt att betala för att få lyxprover, när man kan få dem på köpet om man handlar över en viss summa? Det är ju ungefär samma innehåll i kalendrarna som det är i dessa GWP-bags.

Just nu har Space NK ett erbjudande, så om du vill shoppa med min länk så får du gratis frakt och 10 pund i rabatt om du handlar för minst 40 pund och jag får samma sak tillbaka.


Space NK:s senaste GWP Stars innehåller också en fin sidensjal från Rixo.


Den andra butiken jag handlar mycket hos är Cult Beauty. De har också en del märken som man inte kan få tag på så lätt i Sverige. Jag handlar min Jet Lag Mask och mitt oljeserum från Odacité där, t ex. De har också Charlotte Tilbury, Omorovizca, Alpha-H, Josh Rosebrook och andra spännande märken. Fri frakt om man handlar för över 40 pund och bra prover om man handlar för över 70 pund. Inget medlems- eller bonusprogram. Även Cult Beauty brukar ha en GWP-bag två gånger om året, med en bra blandning av smink, hudvård och hårprodukter.

Även om Cult Beauty har Charlotte Tilbury, så handlar jag ändå oftast hennes produkter på charlottetilbury.com. Nyheterna kommer först dit, så klart, och ibland finns det också online exclusives. Bra rea ett par gånger om året, men inget poängsystem. Fri frakt först vid inköp för 100 euro, men generösa prover som man får välja själv. Frakten tar tid, för paketet levereras till dörren av Postnord. Är man inte hemma dagtid tar det då ett par dagar extra innan paketet finns att hämta på utlämningsstället.

Förr handlade jag mycket hos lookfantastic.com (som ju sedan flera år har en svensk sida) och hqhair.com. Det är fortfarande bra och pålitliga nätbutiker, men deras sortiment är nu enkelt att hitta på svenska sidor.

Ha en fin kväll!

Kommentarer

  1. Jag har faktiskt varken handlar från Cult Beauty eller Space NK, känner att jag kanske har missat ngt här. Handlar också en del från UK, blir i regel Feelunique, Beauty Bay och nu senast Nail Polish Direct. Ska kolla in dina tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Space NK är livsfarligt när man väl börjar handla där - såtillvida man inte har någon konsumtionsångest och obegränsade tillgångar :) Jag har handlat en del hos Feelunique och Beauty Bay, men inte hört om Nail Polish Direct - ska kolla, tack för tips!

      Radera
  2. Undrar om det finns en tullavgift när man beställer från Cult Beauty? 😀

    SvaraRadera
  3. Undrar om det finns en tullavgift när man beställer från Cult Beauty? 😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte handlat därifrån nu efter Brexit. Cult Beauty skriver i alla fall att det inte blir några kostnader för tull eller avgifter (https://help.cultbeauty.co.uk/hc/en-gb/articles/360016623898-How-does-Brexit-impact-customers-in-the-EU-), så det får man väl lita på.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg